Колко често срещани са когнитивните симптоми на дълъг ковид?

Колко често срещани са когнитивните симптоми на дълъг ковид?

 • Сред многото дълготрайни ефекти, които здравните експерти приписват на дълъг ковчеж, са проблеми с концентрацията и паметта.
 • Повече от Три четвърти от хора с Long Covid съобщават за подобни проблеми в ново проучване.
 • Много хора с тези проблеми казват, че лекарите не ги приемат сериозно.

Всички данни и статистиката се основава на публично достъпни данни към момента на публикуването. Някои информация може да са остарели. Посетете нашия коронавирусен център за най-новата информация за пандемията Covid-19.

По време на пандемията Covid-19 лекарите се занимаваха главно с животозастрашаващия, остър стадий на болестта. Това трябваше да бъде приоритет, тъй като здравните системи по света се бориха да се справят с търсенето и да разберат как да се отнасят към хората със състоянието.

С течение на времето обаче има все повече и повече фокус върху продължителните ефекти на Covid-19, които експертите наричат ​​дълъг ковид.

Например, има съобщения за проблеми с концентрацията и паметта. Ново проучване на университетите в Кеймбридж и Ексетер в Обединеното кралство изследва колко често са такива проблеми.

Според проучването 78% от хората, които съобщават, че са имали дълги симптоми на кова Опитни затруднения с концентрацията.

Предишно проучване показа 49,6% от тези с дълъг ковид съобщават, че имат затруднения да накарат медицинските специалисти да приемат сериозно симптомите си.

проф. Адам Хемпшир, от Катедрата по мозъчни науки в Imperial College London днес каза пред Medical News, че мнозина „смятат, че не се приемат сериозно или са запалени“. Проф. Хемпшир не е участвал в настоящото проучване.

д-р Музафер Казер, съавтор и изследовател на проучването, предложи да се направи възможна причина за този скептицизъм:

„ still in the process of understanding the clinical patterns of long COVID, so it is important to acknowledge there are many unknowns.”

Senior study author Dr. Lucy G. Cheke told MNT, “There is a danger that Сега, когато ваксинацията е намалила краткосрочните смъртни случаи, че правителствата сега действат като Covid е „приключила“, но „животът с Covid“ не означава, че се преструва, че все още не създава големи дългосрочни проблеми. “

Проучването се появява в границите в застаряването на невронауката.

Проблеми с концентрацията и паметта

От октомври 2020 г. до март 2021 г. изследователите набират група от възрастни, които се самоотчитат с дълги ковиди симптоми.

След като отделиха онези, които изобщо не са имали Covid-19, изследователите пристигнаха в окончателна група от 181 Covid-19 Survivo RS и контролна група от 185 индивида без инфекция SARS-COV-2.

Сред участниците с болестта имаше почти дори разделяне между онези, които се възстановиха напълно (42 души), тези, които, които, които, които, които, които, които, които, които, които, които, които, които,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, от )тел) от) от) която) ((която))))))))))))))))))))))) Все още имаха леки симптоми (53 души) и тези, които продължават да имат тежки симптоми на Covid-19 (66 души).

Участниците с Long Covid съобщават за настоящите си когнитивни проблеми:

 • 78% съобщават за концентрация на затруднения.
 • 69% съобщават за мозъчна мъгла.
 • 67,5% съобщават за забрава.
 • 59,5% съобщават за затруднено припомняне на желаната дума. ; Симптоми.

  Д -р Чеке обясни, че тези симптоми не са незначителни неудобства,

  „Нашите данни поддържат по -големи епидемиологични проучвания, които показват, че когнитивните симптоми са много комбинирани Mon в Long Covid и отидете по -нататък, за да покажете, че тези симптоми се отразяват в обективни, измерими намаления на капацитета на паметта. “

  „ Тези видове проблеми правят голяма разлика в живота на хората “, продължи тя," "продължи,", "продължи,", "продължи,", "продължи,", "продължи,", "продължи,", "продължи" Не само намаляване на качеството на живот, но и способността да вършат работата си и да се грижат за семействата си. ”

  Изследването цитира предишни изследвания, в които 86% от участниците казват, че когнитивните проблеми ги карат да се чувстват неспособни да работи.

  Само 27% от участниците, които не са се възстановили, казаха, че са в състояние да работят толкова часове, колкото преди да развият Covid-19.

  , прогнозирайки когнитивните проблеми

  „Основната констатация от този първи анализ“, пише авторите на изследването, „е, че тежестта на първоначалното заболяване е важен предиктор за наличието и тежестта на продължаващите симптоми и че някои симптоми по време на първоначалното заболяване – особено крайник Слабост – може да бъде по -често срещан при тези, които имат по -тежки текущи симптоми. ”

  В Освен това, проучването установява, че когнитивните проблеми са по -вероятни dr.derm таблетки цена, когато хората са преживели „неврологични/психиатрични и умора/смесени симптоми“ по време на острата фаза на заболяването и когато продължаващите заболявания включват „неврологични, стомашно -чревни и кардиопулмонални/уморени симптоми.“

  Вероятността от дълъг ковид

  приблизително 10% от хората, които получават ковада-19, изпитат дълъг ковар след това, въпреки че истинската фигура може да е по-висока.

  това, което се разделя Тези, които го развиват от тези, които не остават до голяма степен неясни.

  Жаклин Хелър Бекер, доктор на науките, клиничен невропсихолог и изследовател в здравната система Mount Sinai в Ню Йорк, който не е участвал в системата на здравната система на Mount Sinai в Ню Йорк, който не е участвал в това Проучването, пред MNT:

  „Дългосрочните ефекти върху здравето на Covid-19 са значителни за значителна част от населението. Единственият начин да се предотврати дълъг ковид е да се избегне изцяло инфекцията на SARS-COV-2, тъй като все още не знаем дали хората с пробивни инфекции (covid след ваксинация) също са изложени на риск [на] дълъг ковче Рискът е по -нисък от [риска] на тези, които не са ваксинирани. “

  „ Нещо, което все още не знаем “, каза проф. Хемпшир,„ е колко време отнема хората да се възстановят, колко пълноценно хората хора with varying degrees of acute illness recover, or what can be done to help augment their recovery.”

  For an individual, Dr. Becker suggested a stratagem to ensure healthcare professionals take them seriously,

  „Когато търси помощ от лекар за неврологични симптоми на дълги ковани, пациентът трябва да съобщи, че това, което изпитват Вируси

 • Неврология/невронаука
 • Психология/психиатрия

Contents