Подрастващите в клиничното изпитване ще бъдат наблюдавани в продължение на една година.

Подрастващите в клиничното изпитване ще бъдат наблюдавани в продължение на една година.

Подрастващите в клиничното изпитване ще бъдат наблюдавани в продължение на една година. Резултатите все още не са проверени от партньори и са обявени в съобщение за новини, което не предоставя подробни данни от изпитването. Компанията заяви, че ще предостави данните за публикуване в рецензирано списание.

„Това изглеждат обещаващи резултати“, каза пред The ​​New York Times Кристин Оливър, доктор по медицина, педиатър и специалист по ваксини в болницата Mount Sinai в Ню Йорк.

„Колкото повече ваксини имаме, за да предпазим подрастващите от COVID, толкова по-добре“, каза тя.

Moderna и Pfizer сега тестват своите ваксини при деца между 6 месеца и 11 години. Клиничните изпитвания може да отнеме повече време, тъй като тези възрастови групи изискват различни дози, съобщава CNN.

18 юни 2021 г. – Ново проучване от изследователи от Обединеното кралство установи, че коронавирусът може да причини дългосрочна загуба на мозъка и може да е причината някои пациенти с COVID-19 да загубят обонянието и вкуса си.

„Накратко, проучването предполага, че може да има някаква дългосрочна загуба на мозъчна тъкан от COVID и това би имало някои дългосрочни https://preglednaprodukta.top/varicream/ последици“, каза бившият директор на FDA Скот Готлиб, д-р по CNBC The News с Шепърд Смит.

„Можете да компенсирате това с течение на времето, така че симптомите на това може да изчезнат, но никога няма да си върнете тъканта, ако всъщност тя е унищожена в резултат на вируса“, ​​каза Готлиб, който също е сътрудник на CNBC.

Според проучването изследователите от Обединеното кралство са имали достъп до тестване на мозъчни образи на около 40 000 души, което е направено преди началото на пандемията на коронавирус.

През 2021 г. те помолиха стотици от тези хора да се върнат за още мозъчни сканирания. Близо 800 отговориха. От тези пациенти 404 са дали положителна проба за COVID-19, а 394 са имали използваеми мозъчни сканирания, направени преди и след пандемията.

Сравнението на мозъчните сканирания преди и след установи „значителни ефекти на COVID-19 в мозъка със загуба на сиво вещество“ в части от мозъка, свързани с миризмата и вкуса.

"Всички значими резултати са открити в първичните или вторичните кортикални вкусови и обонятелни зони, в лявото полукълбо, като се използва информация за сивото вещество (обем, дебелина)," установи проучването.

Загубата на мирис и вкус е един от отличителните белези на инфекция с COVID-19. Изследванията показват, че може да продължи до 5 месеца след като вирусът за първи път удари.

„Намаляването на количеството кортикална тъкан се случи в участъци от мозъка, които са близо до местата, които са отговорни за миризмата“, каза Готлиб. „Това, което предполага, е, че миризмата, загубата на миризма, е просто ефект от по-първичен процес, който е в ход и този процес всъщност е свиване на кортикалната тъкан.

От Робърт Прейд и Робин Фостър Репортер на HealthDay

ЧЕТВЪРТЪК, 8 юли 2021 г. (Healthday News) – Носимите фитнес тракери като Fitbits или Apple Watch могат да помогнат за проследяването на възстановяването на хората от COVID-19 и разкриват колко дългосрочно е това възстановяване, според ново проучване.

То беше проведено от края на март 2020 г. до края на януари 2021 г. и включваше 875 хора, носещи Fitbit, 234 от които са дали положителна проба за COVID-19.

Данните от носимите устройства показват, че хората, които са дали положителна проба за COVID-19, имат поведенчески и физиологични симптоми, включително повишен сърдечен ритъм, който може да продължи седмици или месеци, съобщава The New York Times.

Тези симптоми са продължили по-дълго при хора с COVID-19, отколкото при тези с други респираторни заболявания, според изследователи от Translational Institute Scripps Research в Ла Хола, Калифорния.

Отне средно 79 дни, за да се възстановят нормалните им сърдечни честоти в покой, в сравнение със само четири дни за тези в групата без COVID.

Това може да е знак, че COVID-19 нарушава вегетативната нервна система, която регулира основните физиологични процеси. Сърцебиенето и замайването, съобщени от много страдащи от COVID, може да са симптоми на това смущение, казаха изследователите.

"Много хора, които получават COVID, в крайна сметка получават вегетативна дисфункция и вид продължаващо възпаление и това може да повлияе неблагоприятно върху способността на тялото им да регулира пулса си," Дженифър Радин, епидемиолог в Scripps, която ръководи процеса, каза пред Times.

"Искаме да свършим по-добра работа по събирането на дългосрочни симптоми, за да можем да сравним физиологичните промени, които виждаме, със симптомите, които участниците действително изпитват," – каза Радин. "Така че това наистина е предварително проучване, което отваря много други проучвания в бъдеще."

Проучването е публикувано в сряда в списанието JAMA Network Open.

"Това беше интересно проучване и мисля, че е важно," Д-р Робърт Хиртен, гастроентеролог и експерт по носене в Медицинското училище Икан в Маунт Синай в Ню Йорк, каза пред Times. "Носимите устройства ни предлагат възможност да можем да наблюдаваме хората ненатрапчиво за дълги периоди от време, за да видим по обективен начин — как наистина вирусът ги е засегнал?"

Хиртен не е участвал в проучването.

Няколко предишни проучвания предполагат, че носимите фитнес тракери – които могат да събират данни за сърдечната честота, телесната температура, физическата активност и друга здравна информация – могат също да помогнат за откриването на ранните признаци на COVID-19, съобщава Times.

Около 1 на всеки 5 американци използват такива устройства.

Повече информация

Посетете Johns Hopkins Medicine за повече информация относно интелигентните часовници и здравето.

ИЗТОЧНИК: The New York Times

WebMD новини от HealthDay Copyright © 2013-2020 HealthDay. Всички права запазени.

17 юни 2021 г. – Базирана във Вашингтон група за защита на потребителите с висок профил призовава за отстраняването на действащия комисар на FDA и двама други висши служители, заявявайки, че одобрението на агенцията за лекарството за Алцхаймер адуканумаб (Адухелм) е било "безразсъден."

В писмо до министъра на здравеопазването и човешките услуги на САЩ Ксавие Бесера, Майкъл А. Каром, MD, директор на Групата за изследване на общественото здравеопазване на гражданите, каза: "Решението на FDA да одобри адуканумаб за всеки с болестта на Алцхаймер, независимо от тежестта, показа зашеметяващо пренебрежение към науката, изкормени стандартите на агенцията за одобряване на нови лекарства и се нарежда като едно от най-безотговорните и вопиящи решения в историята на агенцията."

Public Citizen призова Becerra да поиска оставките или отстраняването на тримата служители на FDA, които според тях са най-отговорни за одобрението: Джанет Уудкок, д-р, изпълняващ длъжността комисар на FDA; Патриция Кавацони, д-р, директор на Центъра за оценка и изследване на лекарствата (CDER); и Били Дън, д-р, директор на Службата по невронаука на CDER.

Това е законно едно от най-безотговорните и внушителни решения в историята на FDA. Трябва да е национален скандал. pic.twitter.com/yblqpKQmNY

— Public Citizen (@Public_Citizen) 16 юни 2021 г

"Това решение е катастрофален удар върху доверието в агенцията, общественото здраве и финансовата устойчивост на програмата Medicare," пише Carome, отбелязвайки, че Biogen каза, че ще таксува 56 000 долара годишно за вливане на лекарството.

Аарон Кеселхайм, доктор по медицина, един от тримата членове на Консултативния комитет на FDA по лекарствата за периферна и централна нервна система, които подаде оставка след одобрението, се съгласи с Public Citizen, че доверието към агенцията страда.

"Решението за адуканумаб е най-лошият пример досега за движението на FDA от високите си стандарти," Кеселхайм, професор по медицина в Harvard Medical School, и колегата му от Харвард Джери Аворн, доктор по медицина, пишат в TheNew York Times на 15 юни.

"Като лекари знаем добре, че болестта на Алцхаймер е ужасно състояние," те написаха. Но те казаха, "одобряването на лекарство, което има толкова лоши доказателства, че действа и причинява такива тревожни странични ефекти, не е решението."

В писмото си за оставка Кеселхайм каза, че също е бил обезпокоен от одобрението на агенцията през 2016 г. на eteplirsen (Exondys 51) за мускулна дистрофия на Дюшен. Както в одобренията за eteplirsen, така и за адуканумаб, агенцията се противопостави на препоръките на своите съветници, каза той.

Застъпници, които подкрепиха одобрението, забраняват разходите

Aducanumab имаше труден път към одобрение, но имаше непоколебима подкрепа от Асоциацията на Алцхаймер и поне още една организация, UsAgainst Alzheimer.

Асоциацията на Алцхаймер беше особено откровена в подкрепата си и, както съобщи Medscape през март, беше обвинена в потенциален конфликт на интереси от Public Citizen и няколко невролози, тъй като асоциацията е приела поне 1,4 милиона долара от Biogen и неговия партньор Eisai от фискалната година 2018 г.

Асоциацията аплодира одобрението на FDA, но няколко дни по-късно изрази възмущение от цената от 56 000 долара годишно.

"Тази цена е просто неприемлива," Асоциацията на Алцхаймер се казва в изявлението. "За мнозина тази цена ще представлява непреодолима бариера за достъп, тя усложнява и застрашава устойчивия достъп до това лечение и може допълнително да задълбочи проблемите на справедливостта в здравеопазването. Призоваваме Biogen да промени тази цена.”

UsAgainst Alzheimer също изрази опасения относно достъпа, дори преди да разбере цената на адуканумаб.

@Public_Citizen казва на #FDA: Aducanumab не е доказано, че е ефективен. . . Нещо повече, #Biogen планира да начисли толкова абсурдна сума, че може да затрупа Medicare. Междувременно милиони пациенти с #Алцхаймер и техните семейства ще получат фалшива надежда.

— KY4singlepayer (@ky4singlepayer) 9 юни 2021 г

"Шокиращо е, че Medicare не възстановява на пациентите скъпите PET сканирания, които са важни, за да се определи дали някой е подходящ за това лекарство," Джордж Враденбург, председател и съосновател на групата, отбеляза в изявление от 7 юни. "Възнамеряваме да работим с Biogen и Medicare, за да направим достъпа до това лекарство достъпно за всеки американец, който се нуждае от него.

Кароме от Public Citizen каза, че оплакванията на защитниците са трудни за разбиране.

"Това не трябваше да е изненада за никого," каза той пред Medscape. "По същество това е основната фигура, която компанията хвърли преди седмици."

При $56 000 годишно, адуканумаб е „невероятно надценен за лекарство, което не работи," — каза Кароме. "Ако [Асоциацията на Алцхаймер] наистина намери това за нежелателно, да се надяваме, че ще спрат да приемат пари от Biogen и неговия партньор Eisai."

Друга група за застъпничество, Пациенти за достъпни лекарства, похвали Асоциацията на Алцхаймер. Неговото изявление "не беше нищо друго освен смел, особено в светлината на разчитането на Асоциацията на Алцхаймер на финансиране от фармацевтични корпорации, включително Biogen," Дейвид Мичъл, пациент с рак и основател на Patients For Affordable Drugs, каза в изявление.

Мичъл каза членовете му "застанете с Асоциацията на Алцхаймер в нейното изобличаване на цената, определена от Biogen" и призова за нов закон, който ще позволи на Medicare да договаря цените на лекарствата.

Алиша Олт е журналистка на свободна практика от Лутървил, Мериленд, чиято работа се появява в публикации, включително Smithsonian.com, The New York Times и The Washington Post. Можете да я намерите в Twitter @aliciaault.

WebMD Здравни новини

Източници

Майкъл А. Каром, доктор по медицина, директор, Изследователска група за обществено здравеопазване на гражданите.

Аарон Кеселхайм, д-р

The New York Times: „F.D.A. Достигна ново дъно.”

Асоциация на Алцхаймер: „Следващи стъпки за ново лечение на Алцхаймер“.

Джордж Враденбург, председател и съосновател, UsAgainst Alzheimer’s.

Пациенти за достъпни лекарства „Изявление: Пациенти за достъпни лекарства подкрепят изобличението на Асоциацията на Алцхаймер за цената на Aduhelm, определена от Biogen.“

25 май 2021 г. – Дори едно питие алкохол може да увеличи риска от проблеми със сърдечния ритъм при хора с неравномерен сърдечен ритъм, според иновативно проучване, представено на 17 май на неотдавнашната среща на Американския колеж по кардиология.

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Франциско набират 100 души с нарушение на сърдечния ритъм, предсърдно мъждене, които пият алкохол поне веднъж месечно. Участниците бяха снабдени с лепенки за носене, за да следят сърдечния им ритъм, както и гривна за глезена, която може да открие алкохол през кожата – такава, използвана от органите на реда при хора, осъдени за DUI.

Всеки път, когато участниците в проучването консумират алкохол, те натискат бутон на сърдечния си монитор, за да отбележат времето за пиене. Гривната на глезена и кръвните изследвания на 2 и 4 седмици послужиха за потвърждение на времевата марка.

Рискът от епизод на предсърдно мъждене е най-висок в рамките на 3-4 часа след пиене на алкохол, но продължава до 9 часа. Рискът от ПМ е по-висок, колкото повече алкохол пият участниците.

„Има ли количество алкохол, което е безопасно? Не можахме да идентифицираме такъв прагов ефект, въпреки че има важното предупреждение, че това не е обща популация, която изучаваме, а по-скоро хора, които са имали предишна диагноза на ПМ“, водещият изследовател Грегъри М. Маркъс, д-р, кардиолог в UCSF каза в интервю за Medscape.

"Това е просто фантастичен дизайн на изследването и наистина се занимава с този проблем, защото в продължение на много години ние някак си обсъждахме напред-назад с наблюденията и всички ограничения, които идват с тях. Но според мен това е много ясен пирон в ковчега," Dhanunjaya Lakkireddy, председател на Съвета по електрофизиология на ACC, каза по време на обсъждане на резултатите.

Предишни изследвания показват, че хроничното пиене увеличава риска от предсърдно мъждене, но това е първото проучване, което показва непосредствен риск в часовете след пиене на алкохол.

"Ако наистина искате да направите всичко възможно, за да избегнете AF, вероятно трябва да се въздържате от алкохол или поне да намалите консумацията," — посъветва го Маркъс.

Но той призна, че „много от причините, поради които изобщо лекуваме аритмии, са предимно за подпомагане на качеството на живот. Не можем да пренебрегнем факта, че алкохолът – чаша добро вино – може да бъде важен и за качеството на живот на хората.

11 май 2021 г. – Изминалата година не беше за хора със слаби сърца: горски пожари, президентски избори, които се разделят, глобална пандемия – и сега нашествие на цикада.

Въпреки че има едногодишни цикади, които излизат през лятото, периодичните сортове се появяват много по-рядко. През целия май и юни тази партида червенооки същества – наричани „Брод Х“ – ще се появи с милиарди след 17 години под земята. Жителите на повече от дузина щата, включително Мериленд, Ню Йорк, Мичиган и Вирджиния, се подготвят за характерната песен на насекомото, която може да достигне повече от 100 децибела – толкова силно, колкото косачката.

За някои предстоящото им пристигане е източник на стрес. Цикадите не са опасни, но като много насекоми, те предизвикват страх, отвращение и досада у мнозина.

„Настроението тук е по-скоро страх и неприятност, отколкото вълнение“, казва Ник Блум, 36 г., електронен инженер в Маунт Върнън, Вирджиния. „Мисля да изпълнявам ежедневни задачи като косене на тревата и това ме тревожи.“

Той казва само наполовина на шега: „Хората продължават да казват, че цикадите ще си помислят, че косачката е зов за чифтосване.“

Мнозина се обърнаха към социалните медии за морална подкрепа в очакване на инвазията.

„Всяка сутрин се събуждам от страх, че това ще бъде денят, в който чуя цикадите“, каза един туит от жител на Синсинати.