Alte minerale și vitamine, de asemenea, pot preveni tulburările de deficiență care afectează osul.

Alte minerale și vitamine, de asemenea, pot preveni tulburările de deficiență care afectează osul.

Colagenul este o proteină proeminentă în meduze. Este vital pentru creșterea și repararea țesuturilor, în special a pielii, nervilor și osului.

q. Este bine meduza pentru sarcină?

a. Meduzele sunt sigure de consumat în timpul sarcinii. Mamele așteptate care iau o doză recomandată de meduze prezintă mai puține riscuri de livrare prematură sau prematură. Metalia încărcată de nutrienți poate spori, de asemenea, sănătatea generală a copilului tău. Cu toate acestea, pot exista alergii la fructe de mare la unii indivizi. Prin urmare, consultați medicul dvs. înainte de orice modificare dietetică în timpul sarcinii.

q. Consumul de pește în timp ce este însărcinată să provoace un avort?

a. Aportul dietetic de soiuri comestibile de pește în cantitatea recomandată nu poate provoca avort spontan. Oferă nutrienți suplimentari pentru creșterea și sănătatea fătului și a mamei. Cu toate acestea, unii indivizi pot întâmpina alergii neobișnuite sau modificări în timpul sarcinii. Prin urmare, ar trebui să faceți modificări dietetice în timpul sarcinii după consultarea cu furnizorul de servicii medicale. Poate ajuta la evitarea oricăror complicații neobișnuite atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

abonați -vă la newsletter -ul nostru

Nu ratați aceste sfaturi!

Nu spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

etichete: beneficii ale jellyfishhealthyfifymejellyfishnutritional valoarea meduzelor

Durerea de spate este o afecțiune medicală pe care mulți dintre voi s -ar fi putut întâlni la un moment dat. Este o problemă comună de sănătate care interferează cu viața personală și profesională. Deși starea este obișnuită la persoanele în vârstă, în aceste zile, viața sedentară a tinerilor este, de asemenea, o preocupare. Tulburările nervoase și musculare, boala degenerativă și artrita pot duce https://harmoniqhealth.com, de asemenea, la dureri de spate. Durerea se manifestă ca fiind ascuțită, palpitantă, înjunghiere sau înfiorătoare. Acesta variază în funcție de cauza durerilor de spate.

Cauzele posibile ale durerilor de spate

Există multiple cauze ale durerilor de spate. În mare parte, durerile de spate rezultă dintr -un stil de viață sedentar, tulpini și entorse care sunt temporare și tratabile. Cu toate acestea, există și alte cauze. Să evaluăm câteva dintre ele.

1. Fracturi

Fracturi în oasele coloanei vertebrale dintr -un accident, vătămarea sportivă poate duce la dureri de spate.

Vă rugăm să lăsați acest câmp gol

oh salut acolo 👋 Este plăcut să vă cunosc.

Înscrieți -vă pentru a primi conținut minunat în căsuța de e -mail, în fiecare lună.

Nu facem spam! Citiți Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări! Te -ai abonat cu succes!

2. Artrita

Osteoartrita este cel mai frecvent tip de artrită pentru a provoca dureri de spate mai mici. Inflamarea articulațiilor și a oaselor duce la rigidizarea oaselor cu mișcare afectată. Se poate datora bătrâneții și infecției.

tulpinile de spate și entorsele din leziunea mușchilor, tendonului sau ligamentului au ca rezultat dureri de spate. În plus, unii își pot strecura spatele prin strănut, tuse și schimbând brusc poziția.

3. Tulburări de disc

Există discuri vertebrale între vertebrele tale în coloana vertebrală. Vertebrele sunt mici oase ale coloanei vertebrale care pot deplasa, proeminează și comprima orice nerv. Deplasarea se poate datora vătămării fizice, supraponderale sau obezității. De asemenea, pot provoca leziuni nervoase. În bolile degenerative, discurile devin plate. Toate aceste tulburări se manifestă ca dureri de spate.

Bolile precum pietrele de rinichi, tumorile coloanei vertebrale, infecțiile și malignitățile sunt, de asemenea, cauze ale durerilor de spate. Scolioza este o tulburare degenerativă în care coloana vertebrală se curbe într -un mod ciudat. Rezultă dureri de spate. În plus, scolioza poate duce la durere, rigiditate și mișcări afectate.

stenoza coloanei vertebrale este o altă afecțiune care apare atunci când coloana coloanei vertebrale este restrânsă. Drept urmare, este posibil să experimentați durerea nervoasă de -a lungul spatelui inferior.

4. Osteoporoză

afectează orice oase. Puteți experimenta dureri de spate atunci când oasele coloanei vertebrale devin fragile și poroase. Îți face oasele predispuse la fracturi mai probabile.

5. Îmbătrânirea

Durerea de spate nu se limitează la vârstă. Cu toate acestea, este posibil să dezvolți dureri de spate din cauza bolii degenerative pe măsură ce îmbătrânești.

6. Sindromul cauda equina

Cauda equina este un plex sau un pachet de rădăcini ale nervului spinal. Pentru a simplifica, este originar din vârful inferior al măduvei spinării. Orice vătămare sau anomalie poate comprima aceste segmente nervoase care duc la tulburare. Această rădăcină nervoasă este cea care reglementează mișcările vezicii urinare și intestinului. Simptomele includ înjunghierea durerii în partea inferioară a spatelui și a feselor de -a lungul taliei. În plus, amorțirea în fese, organele genitale și coapsele sunt simptome asociate. În plus, poate exista disfuncție intestinală și vezică.

7. Tulburările de somn

Persoanele cu tulburări de somn au mai multe șanse să experimenteze dureri de spate, comparativ. De exemplu, o saltea care nu susține postura corpului tău pentru a menține coloana vertebrală dreaptă afectează coloana vertebrală. În consecință, rezultă dureri de spate.

Poziția anormală a șederii adoptând o poziție de ședere neplăcută atunci când utilizați calculatoare poate da încordare în spate. În plus, are ca rezultat creșterea problemelor din spate și umăr în timp. Durerea de spate pot rezulta, de asemenea, din unele activități de zi cu zi sau din postură slabă.

Alți factori

 • Supravegherea din cauza antrenamentelor riguroase
 • Înclinarea gâtului în timp ce lucrați
 • Utilizarea unui computer și așezat într -o postură specifică pentru perioade îndelungate
 • Sesiuni de conducere continuă lungă

Simptome

Cauzele durerea de spate diferă invariabil; Cu toate acestea, simptomele rămân mai mult sau mai puțin la fel. Poate fi dureri musculare de la ardere sau înjunghiere până la dureri radiante persistente. Natura durerii de spate include.

 • Durere persistentă sau rigiditate de -a lungul coloanei vertebrale, de la gâtul inferior până la coada
 • O durere localizată la gât sau în jurul spatelui după stricte Activitate, antrenamente sau ridicarea a ceva greu
 • Durere intensă la menținerea poziției pentru o lungă perioadă de timp
 • Durere care radiază din partea inferioară a spatelui în jos până în spatele vițelului și degetelor de la picioare
 • Incapacitatea de a sta drept sau de a menține poziția cu ușurință.

remedii la domiciliu

Din fericire, există multe remedii la domiciliu pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de spate. Amintiți -vă însă, nu este o alegere considerabilă a tratamentului. Dacă durerea persistă, trebuie să solicitați asistență medicală pentru un diagnostic adecvat.

1. Fermentarea caldă sau rece

Conform unui studiu, căldura și fermentația la rece pot fi adecvate pentru calmarea durerilor de spate. Pachetele de gheață pot ajuta dacă sunt utilizate imediat după o entorsă. Ajută la reducerea inflamației. Un tampon de încălzire poate ameliora, de asemenea, mușchii rigizi sau dureroși. Puteți utiliza, de asemenea, o sticlă de apă caldă sau încălziți o pungă de cârpă cu orez necoapte în cuptorul cu microunde în loc de o placă de încălzire.

2. Mișcări de întindere

Relaxați -vă pentru o perioadă de postură, mai ales după perioade lungi la locul de muncă. Poate să vă ușureze încordarea asupra mușchiului și să vă relaxeze mintea. Acestea sunt mișcări simple de întindere.

Toe Touch

Curbarea înainte pentru a vă atinge degetele de la picioare poate ajuta la calmarea mușchilor din spate inferioară.

Poza copilului

Trebuie să stai pe călcâie cu genunchii deoparte pentru a efectua această poză. Apoi, aplecați -vă ușor înainte pentru a vă odihni capul pe podea. În cele din urmă, întinde -ți brațele în fața capului. Veți experimenta o întindere calmantă și o senzație de odihnă generală.

3. Solicitantul topic

Cremele de relief pentru durere și unguentul vă pot oferi ușurare la timp. Cremele cu mentol pot ajuta la desensibilizarea receptorilor durerii. Poate să -ți calmeze durerile de spate plictisitoare. Arnica este un solicitant de actualitate în homeopatie, care ajută la vindecarea durerii musculare și umflarea.

4. Întreruperea încălțămintei

încălțămintea necorespunzătoare poate duce la dureri de spate recurente, ceea ce duce la încordare musculară atât pentru picioare, cât și pentru spate. De obicei, un podiatru sau un specialist în picioare vă poate ghida mai bine, dar ar trebui să purtați unul care să se potrivească și să vă susțină corect picioarele. De exemplu, tocurile înalte vă pot întrerupe alinierea picioarelor, în timp ce tocurile anormal de plate adaugă și tulpină. Ambele pot declanșa dureri de spate inferioare.

5. Postura stației de lucru

Postura necorespunzătoare pentru o perioadă prelungită în fața de lucru poate fi un factor pentru durerile de spate, mai ales atunci când te -ai încordat înainte de biroul computerului. Utilizarea ergonomiei pentru a vă modifica stația de lucru poate ajuta să scăpați de durere. Asigurați -vă că ecranul computerului este la nivelul ochilor cu poziționarea corespunzătoare a înălțimii scaunului. Dacă trebuie să ridicați ceva greu de ridicat, puteți să vă ghemuiți și să le folosiți picioarele pentru sprijin. Cel mai bine este să folosiți cărucioare pentru mișcarea obiectelor grele.

6. Somnul profund neîntrerupt

Majoritatea adulților ar trebui să obțină 7-9 ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, cercetările arată că tulburările de somn vă afectează corpul în mai multe moduri. De exemplu, somnul inadecvat poate declanșa dureri de spate.

Dezechilibrul cu postura somnului inițiază și agravează durerile de spate. De asemenea, o saltea și perne inconfortabile vă poate agrava sănătatea. Confortul și alinierea spatelui dvs. sunt esențiale pentru o noapte de somn de calitate. Evită durerile de spate. Mai mult decât atât, odihna suficientă vă poate stabiliza și îmbunătăți sănătatea generală.

7. Distruge -te

Stresul poate declanșa spasme musculare dureroase chiar și în spate, ceea ce provoacă constricție în vasele de sânge. Poate inhiba circulația sângelui către țesuturile care include mușchi, tendoane, ligamente și nervi. Rezultă deficiență de oxigen împreună cu acumularea de toxine în mușchi. În cele din urmă, se termină cu un spasm muscular.

Tehnicile de meditație reduc stresul pentru a preveni și reduce durerile de spate. A lua o respirație adâncă sau de a respira exercițiu vă poate calma de stres. Exercițiul de întindere sau o plimbare în natură se relaxează atât mintea, cât și corpul.

Yoga este o abordare practică de gestionare a stresului. Yoga se concentrează pe posturi specifice și tehnici de respirație. Este incontestabil ca yoga să ajute la relaxare, mai ales atunci când este practicat în mod regulat.

Când să solicite ajutor medical?

Oamenii pot recurge adesea la remedii la domiciliu pentru a se vindeca. Cu toate acestea, semnele persistente nu trebuie ignorate. Poate fi simptomele anumitor tulburări de bază care au nevoie de asistență medicală. Pe baza examinării fizice și a simptomelor dvs., medicul dumneavoastră poate diagnostica cauza principală a durerii. Iată câteva investigații pentru a exclude și diagnostica cauza exactă a durerii tale.

Testele de rutină și urină:

Detectarea markerilor de tulburare degenerativă osoasă specifică se poate întâmpla prin aceste teste. De exemplu, testele de urină pot ajuta la excluderea pietrelor la rinichi.

Alte modalități de diagnosticare

 • Radia X coloană vertebrală pentru a evalua imaginile oaselor.
 • RMN rafinează imaginile oaselor tale împreună cu mușchii, tendoanele și alte țesuturi moi.
 • Scanarea CT implementează atât raze X, cât și un computer. Oferă imagini 3dimensionale de înaltă definiție ale oaselor și țesuturilor moi.
 • Electromiografia (EMG) evaluează nervii și mușchii pentru a exclude orice leziuni nervoase.

Tratamente pentru dureri de spate

Odată ce diagnosticul este confirmat, medicul dumneavoastră poate alege următoarea modalitate de tratament. Depinde de cauza și intensitatea durerii.

1. Medicamentele

Medicamente precum antiinflamatorii nesteroidieni (AINS) sau relaxante musculare ajută la ameliorarea durerii.

2. Terapie fizică

Terapie fizică (PT) pentru întărirea mușchilor. În plus, vă poate susține și flexa coloana vertebrală.

3. Terapia alternativă non-chirurgicală

Terapia alternativă non-chirurgicală include alinieri chiropractice, terapie de masaj. Ajută la relaxarea mușchilor, la reducerea durerii și la îmbunătățirea posturii și alinierii.

4. Injecțiile cu steroizi

injecțiile cu steroizi ajută la ameliorarea durerii și a inflamației cu rezultate imediate. Cu toate acestea, administrația ar trebui să se întâmple doar în condiții intense. Un medic ar trebui să recomande astfel de tratamente.

5. Chirurgie

Unul poate necesita intervenție chirurgicală pentru a vindeca durerile de spate atunci când medicamentele nechirurgicale nu răspund. Uneori, durerile de spate pot fi un simptom al unor tulburări de bază. Chirurgia poate fi o intervenție chirurgicală minim invazivă sau deschisă, în funcție de vastitatea bolii. Minim invazive sunt cele care necesită o incizie minoră pentru operație. Rana poate fi minimă. Este mai probabil o procedură de îngrijire de zi. Vă puteți întoarce acasă în câteva ore de la operație.

Prevenirea

Este posibil să nu preveniți durerile de spate care rezultă din boli sau vătămare dobândită. Poate fi accidente, daune fizice și, în plus,. Cu toate acestea, este posibil să evitați rănile care provoacă dureri de spate. De asemenea, puteți preveni durerile de spate modificând stilul dvs. într -o mare măsură. Iată câteva sugestii pentru aceeași.

1. Mențineți o greutate corporală sănătoasă

în excesul de greutate pune stres pe vertebre și discuri. Rezultă dislocare, leziuni la disc care duce la dureri de spate.

2. Dieta sănătoasă

mergeți pentru o dietă nutritivă bine echilibrată. Deficitul de calciu este o cauză majoră a tulburărilor osoase. Calciul este un mineral esențial pentru creșterea și rezistența oaselor. Deficiența poate determina oasele să se fractureze frecvent. Alte minerale și vitamine, de asemenea, pot preveni tulburările de deficiență care afectează osul.

întăriți -vă mușchii abdominali pentru a sprijini coloana vertebrală cu exerciții fizice regulate. În plus, vă întărește mușchii de bază pentru a susține coloana vertebrală.

3. Mențineți posturi sănătoase

Postura bună poate limita stresul pe coloana vertebrală. Restricționează mișcările care îți strecoară spatele. Alegeți o poziție de ședere cu suport din spate și o bază pivotantă. Genunchii și șoldurile ar trebui să fie la același nivel. Schimbă -ți poziția des. Evitați ridicarea grea a greutăților și activităților dincolo de capacitatea dvs.

4. Renunță la fumat

fumatul de fumat tuse. Tusea frecventă poate declanșa discuri herniate. În plus, fumatul inhibă fluxul de sânge. La rândul său, reduce disponibilitatea de calciu și minerale vitale pentru celule. Drept urmare, îmbunătățește riscul de osteoporoză.

Exerciții pentru dureri de spate

Exerciții de rutină pentru a consolida partea inferioară a spatelui pot ajuta la ameliorarea și prevenirea durerilor de spate inferioare. De asemenea, poate îmbunătăți mușchii miezului, al piciorului și al brațului. Conform studiilor, exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către corpul tău. În plus, poate reduce rigiditatea musculară și poate preveni durerea osoasă.

mai jos sunt exerciții care vă pot întări spatele. În plus, vă ajută să vă gestionați durerile de spate:

1. Podurile

podurile acționează asupra mușchiului tău de gluteus maximus. Este unul dintre cei mai vitali mușchi din corpul tău. Este, de asemenea, cel mai semnificativ mușchi al feselor tale. Acest mușchi este implicat în toate mișcările tale inferioare ale corpului. Podurile pot ajuta la menținerea puternică și pot susține partea inferioară a spatelui.

instrucțiuni

 • Lăsați-vă pe pământ și îndoiți genunchii, așezând picioarele plate pe șoldul podelei- Lățimea separat.
 • Apăsați -vă picioarele pe podea
 • odihniți -vă brațele de părțile voastre
 • Ridicați fesele de pe sol pentru a forma o linie dreaptă în sus. Această poză implică corpul tău de la umeri până la genunchi.
 • țineți timp de 2 minute
 • Coborâți fesele înapoi la podea
 • odihniți -vă câteva secunde.
 • Repetați de 5-10 ori

2. Întinderile de la genunchi-piept

Efectuarea mișcării de întindere Pinteknee-Knee-to-Chest vă poate relaxa coloana vertebrală. În plus, ameliorează tensiunea și durerea.

instrucțiuni

 • Lăsați -vă pe spate
 • îndoiți -vă genunchii cu ambele picioare pe podea
 • Folosiți ambele mâini pentru a trage un genunchi spre piept.
 • țineți genunchiul împotriva trunchiului timp de 5 secunde
 • Păstrând abdomenul drept.
 • Eliberați -vă genunchii.
 • Return
 • Repetați cu celălalt picior.
 • Repetați cu fiecare picior de 2–3 ori.

 1. Yoga

Yoga este o terapie pentru a -ți întineri atât corpul, cât și mintea. Pozițiile corespunzătoare vă pot relaxa și întări corpul. Practica regulată a yoga, chiar și câteva minute, poate ajuta la ameliorarea stresului și la reînvierea corpului în echilibru și aliniere. De exemplu, iată câteva posturi pentru a reduce și preveni durerile de spate.

3. Câine orientat în jos

instrucțiuni

 • Intrați pe toate patru
 • Puneți mâinile în aliniere cu încheieturile și genunchii sub șolduri.
 • Apăsați în mâini, trageți -vă degetele de la picioare și ridicați genunchii.
 • Ridicați -vă oasele de ședere în sus.
 • Îndoiți -vă ușor genunchii și întindeți -vă coloana vertebrală
 • Puneți -vă călcâiele ușor de pe pământ.
 • țineți -vă ferm în mâinile voastre.
 • țineți -vă capul în linie cu umerii sau brațele superioare.
 • Mențineți această postură timp de un minut până la 1 minut.

4.