eozinofile, eozinofilie și alte tulburări

eozinofile, eozinofilie și alte tulburări

eozinofilele sunt un tip de celule albe din sânge. Sistemul imunitar folosește eozinofile și alte globule albe din sânge – sau leucocite – pentru a elimina bacteriile, virușii, paraziții și alte cauze posibile ale infecției.

eozinofilele sunt o parte vitală a sistemului imunitar. Acestea ajută la prevenirea substanțelor nedorite, cunoscute sub numele de agenți patogeni. Acest proces implică inflamație. Inflamarea este o parte necesară a răspunsului imun, dar uneori poate fi problematică.

De exemplu, în cazul alergiilor alimentare, corpul percepe greșit anumite ingrediente ca fiind periculoase. Pe măsură ce sistemul imunitar lansează un atac, numărul de eozinofile crește și poate rezulta o inflamație inutilă, ceea ce duce la umflarea și alte simptome de alergie.

eozinofilia este atunci când nivelurile de eozinofilie sunt ridicate. Ele pot crește atunci când o persoană are o alergie, anumite infecții sau unele tipuri de leucemie.

eozinopenie este atunci când nivelurile sunt scăzute. Acest lucru poate afecta persoanele care folosesc medicamente cu steroizi, cei cu sindromul Cushing și unele persoane cu inflamație acută, cum ar fi sepsisul.

Aici, aflați despre eozinofile, ce fac și ce se poate întâmpla dacă nivelurile sunt gelarex în farmacii prea mari sau prea mici.

Ce sunt eozinofilele și ce fac?

eozinofilele sunt cunoscute sub numele de celule efectoare. Celulele efectoare sunt celule activate de scurtă durată, care apără corpul de bacterii, viruși, paraziți și alți agenți patogeni.

Corpul face eozinofile în măduva osoasă. De acolo, călătoresc în țesuturi în tot corpul. Ele pot fi prezente în toate țesuturile corpului, dar cele mai mari concentrații sunt în sistemele respiratorii și digestive.

stau 8–12 zile, deși timpul de înjumătățire-timpul în care sunt cele mai eficiente-este de 4,5–8 ore.

La majoritatea oamenilor, eozinofilele reprezintă aproximativ 0,5–1% din totalul globulelor albe și depășesc rareori 5%. Dacă o persoană are un nivel ridicat de eozinofile, medicii numesc această eozinofilie.

Dacă testele de sânge detectează eozinofilie, un medic poate recomanda teste suplimentare pentru a determina dacă o persoană are o afecțiune de sănătate, cum ar fi leucemia, o infecție sau o infecție sau o infecție sau o infecție sau o infecție sau o infecție sau o infecție sau o infecție o alergie.

În timpul unei reacții alergice, eozinofilele pot constitui 3–5% din numărul de sânge al alb al unei persoane. Nivelurile mai mari de 5% pot indica o parazit sau leucemie eozinofilă.

Structura eozinofilelor

eozinofilele au mai multe caracteristici cheie:

 • O membrană care înconjoară Celula
 • Citoplasmă, un lichid în interiorul celulelor care înconjoară granulele
 • în jur de 200 de granule microscopice care eliberează substanțe precum citotoxine, care ucid celule nedorite
 • a Nucleu cu 2 lobi

Granulele de nucleu și secreție îi ajută pe medici să spună eozinofile în afară de alte tipuri de celule albe din sânge.

Funcție

Când sistemul imunitar detectează o substanță nedorită într -o parte a corpului, cum ar fi bacteriile, eozinofilele vor reacționa pentru a le învinge.

Rolul de eozinofile include:

 • Oprirea bacteriilor și paraziților
 • Uciderea celulelor nedorite
 • Participarea la reacții alergice
 • Jucând un rol În răspunsurile inflamatorii

ce este un număr de eozinofile?

Un număr de eozinofile măsoară numărul de eozinofile din sânge.

Medicii pot verifica ca parte a unui număr complet de sânge (CBC) sau ca un test separat de sânge alb (WBC). Un CBC va măsura diferitele celule din sânge, inclusiv globulele roșii și trombocitele.

Un WBC va măsura numărul de:

 • limfocite
 • Celule T
 • celule B
 • Conform Centrului Cincinnati pentru Tulburări Eozinofile, intervalul preconizat pentru eozinofile este de 0–450 eozinofile pe milimetru cub (mm3) de sânge .

  Prezența anumitor condiții de sănătate poate afecta numărul eozinofilului unei persoane. Nivelurile de eozinofile nu pot diagnostica o boală, dar pot semnala o problemă care are nevoie de investigații suplimentare.

  , precum și testarea sângelui, un medic poate verifica niveluri ridicate de eozinofil în țesuturile corpului unei persoane, cum ar fi nasul sau gât.

  De exemplu, o concentrație mare de eozinofile în gât ar putea indica o reacție alergică la alimente sau praf. Poate indica faptul că eozinofilele s -au adunat în acea zonă pentru a combate o amenințare, reală sau percepută.

  Ce înseamnă nivelurile de eozinofile scăzute sau ridicate?

  eozinofilele pot crește, de exemplu , când o persoană are:

  • O reacție alergică
  • O boală infecțioasă
  • O boală care afectează sistemul imunitar
  • Leucemia, care afectează producția de celule sanguine

  Niveluri ridicate de eozinofile se numesc eozinofilie. Aceasta nu este o boală, ci un semn că este prezentă o altă problemă de sănătate.

  Doctorii diagnostică următoarele în funcție de nivelurile de eozinofile:

  • Eozinopenie: niveluri foarte scăzute de eozinofile, Deși nu există un interval specific
  • eozinofilie ușoară: 500–1.500 mm3
  • Eozinofilie moderată: 150–5.000 mm3
  • Sindromul hipereosinofil: numărul de eozinofile sunt 1.500 mm3 sau Mai sus, în două ocazii, la cel puțin o lună distanță, sau țesuturile corpului prezintă niveluri ridicate de eozinofile

  Aflați mai multe despre ce înseamnă un număr de eozinofile.

  Condiții legate de eozinofil scăzut Niveluri

  O persoană poate fi sănătoasă cu eozinofile zero, astfel încât medicii nu consideră de obicei eozinopenie o problemă de îngrijorare.

  Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că nivelurile de eozinofile sub 69 mm3 ar putea indica o Problemă de sănătate, cum ar fi sepsisul și anumite alte infecții. Dacă o persoană are semne de infecție și nivelurile de eozinofile sunt scăzute, acest lucru poate ajuta medicii să identifice tipul de bacterii implicate și cum să o trateze.

  Un studiu din 2020 a analizat rezultatele testelor de sânge pentru 208 de pacienți care au petrecut timp într -un spital. Cei cu infecții au avut mai multe șanse să aibă niveluri de eozinofile sub 69 mm3 decât cei fără infecție. În 2021, alți cercetători au raportat o tendință similară pentru persoanele cu Covid-19

  Un studiu din 2017 a descoperit că atunci când persoanele cu sindromul Cushing au avut un nivel ridicat de cortizol în sângele și urina lor, nivelul lor de eozinofile au fost scăzute. În schimb, niveluri mai mici de cortizol s -au corelat cu niveluri mai mari de eozinofile.

  La persoanele cu sindromul Cushing, organismul produce prea mult cortizol.

  condiții legate de niveluri ridicate de eozinofile

  Având prea multe eozinofile poate indica mai multe condiții.

  Un nivel ridicat de eozinofile în sângele sau țesuturile corpului este cunoscut sub numele de eozinofilie.

  Acest lucru se poate întâmpla cu diverse boli și afecțiuni de sănătate, cum ar fi:

  • infecții parazite, bacteriene, fungice sau virale
  • Leucemie mieloidă
  • Limfomul Hodgkin
  • Mastocistită, când prea multe mastocite se colectează în piele, măduvă osoasă, ficat și alte organe
  • tumori canceroase
  • Granulom eozinofil, o tumoră benignă pe os
  • Alergii
  • Rinita și alte boli respiratorii superioare
  • Astmul și astmul eozinofil
  • Alte inferioare inferioare Boli respiratorii
  • Boli mediate imunitar, cum ar fi scleroza sistemică și ciroza biliară primară
  • Dermatita atopică, o boală autoimună
  • urticarie spontană cronică, unde sevele, angioedem sau ambele se dezvoltă pe piele
  • sensibilitatea la anumite medicamente, cum ar fi antibiotice
  • esofagită eozinofilă, care afectează gullet
  • gastroenterită eozinofilă și colită
  • granulomatoză eozinofilă cu poliangiită (EGPA), previou Sly cunoscut sub numele de sindrom Churg-Strauss, care combină caracteristicile astmului cu inflamația vaselor mici de sânge și a altor leziuni ale țesuturilor

  Ce se întâmplă în bolile eozinofile?

  în unele imunități imune -boli mediate, cum ar fi esofagita eozinofilă, eozinofilele provoacă simptome.

  Pentru a elimina o amenințare percepută, cum ar fi o alimente sau alergie la polen, un număr mare de eozinofile se colectează în esofag.

  Aceasta provoacă inflamație, rezultând umflarea, refluxul și înghițirea dificultăților.

  Întrebări frecvente

  Iată câteva răspunsuri la întrebări pe care oamenii le pun adesea despre eozinofile.

  Ce face ca nivelurile de eozinofile să crească?

  Niveluri ridicate de eozinofile pot indica faptul că organismul răspunde la o infecție sau alergen. Mai exact, poate fi un semn de astm, o reacție alergică, leucemie și diferite tipuri de infecție.

  Ce sunt eozinofilele și ce fac?

  eozinofilele sunt un tip de celule albe din sânge. Ei joacă un rol cheie în sistemul imunitar. Ei acționează pentru a învinge agenți patogeni, cum ar fi bacterii, viruși, ciuperci și paraziți. De asemenea, reacționează la amenințările percepute, de exemplu, în timpul unei reacții alergice. Deși este esențial pentru apărarea organismului, activitatea lor poate provoca inflamație. Acest lucru poate duce uneori la probleme suplimentare.

  Ce este un număr de eozinofile?

  Un test de sânge va arăta numărul eozinofilului unei persoane. Un număr scăzut nu este de obicei un motiv de îngrijorare, dar un număr de peste 500 mm3 poate indica o problemă de sănătate de bază. Uneori, un medic poate lua un eșantion de țesut pentru a testa eozinofile.

  Rezumatul

  eozinofilele sunt un tip de celule albe din sânge. Ele sunt esențiale în răspunsul imun al organismului, deoarece conțin proteine ​​și alte substanțe care pot ucide, distruge sau dezactiva bacteriile și alți agenți patogeni.

  Un număr scăzut de eozinofil nu este de obicei un motiv de îngrijorare, ci un Numărul ridicat poate fi un semn al unei afecțiuni de sănătate, cum ar fi astmul, o infecție, leucemie sau o boală autoimună.

  • Sânge/hematologie
  • Sistem imunitar/vaccinuri

  Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, cercetare academică instituții și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială